Dobra vijest za zaposlene roditelje – otvaraju se jaslice u Policama

10.04.2017.     Vijesti

Dobra vijest za zaposlene roditelje. Vrtić „Naša radost“ u Policama otvara prvu jasličku grupu u kojoj će moći da borave djece uzrasta od godinu do dvije. Ipak, u prvoj  radnoj godini jaslice će imati samo deset upisnih  mjesta zbog kapaciteta prostorija.

„Strašno mi je važno da dobijem upisno mjesto jer mog sedmomjesečnog sina nema ko da čuva, a ja od septembra moram da se vratim na posao. Skupo mi je da plaćam dadilju, a nije ni lako naći žene koje će se kvalitetno brinuti o djetetu, a istovremeno biti zadovoljne platom koju bih mogla da izdvojim. Zbog toga su mi jaslice prijeko potrebne i smatram da je ovo odlična ideja. Ipak premalo je mjesta i bilo bi bolje da prošire kapacitete. U ovu priču trebalo bi da se uključi lokalna zajednica jer je to zaista veliki problem za zaposlene majke tako male djece“, kaže Tanja Tomić  Škero majka sedmomjesečne bebe.

Sa djecom u jaslicama radiće dvije medicinske sestre i vaspitač.  Kompanija „Svislajon-Trebinje“ donirala je  14 krevetića sa dušecima i posteljinom, kao i stolove za presvlačenje Vrtiću „Naša radost“.

Djeca će imati tri obroka, a predviđeno je da ostaju od 7.00 do 16.00 časova, s tim da će, u zavisnosti od potreba roditelja, moći da ostaju i duže.

Direktor vrtića Saša Vukanović  istakao je da će u narednom periodu stvarati uslove i za otvaranje jasličke grupe u druga dva objekta ustanove, koja ima ukupno 420 djece.

Hercegovina press