Dobit „Puteva“ viša od 2,7 miliona – prioritet u narednom periodu istok Srpske

06.09.2018.     Privreda

„Putevi Republike Srpske“ u prvih šest mjeseci ove godine  ostvarili su pozitivan finasijski rezultat, odnosno dobit u iznosu od  2.722,112 KM, potvrdio je direktor ovog preduzeća Nenad Nešić.

On je istakao da su ukupni prihodi „Puteva“ u tom periodu iznosili 47.018,534 KM i da je ovo preduzeće postalo pravi zamajac privrede Republike Srpske.

„Gradi se, pravi i radi na cijelom području Srpske. Domaća građevinska operativa je maksimalno angažovana, kao i domaći proizvođači materijala koji se koriste u niskogradnji“, istakao je Nešić.

Govoreći o putnoj infrastrukturi u istočnom dijelu Srpske, Nešić je podsjetio da je završena izgradnja puta   Nevesinje – Berkovići, a investicija je iznosila 1.400.000 KM, dok je ostatak rekonstrukcije ovog puta u programu ORIO.  Završena je i rekonstrukcija saobraćajnice  u Nevesinju u dužini od 450 metara u čiju rekonstrukcijuje  uloženo  340.000 KM, a Nešić  podsjeća da su počeli  i radovi na izgradnji  istočne obilaznice u  Trebinju.

“Nakon sastanka sa premijerkom  Željkom Cvijanović i ministrom finansija Zoranom Tegeltijom usaglašeno je da u narednom periodu bude više kapitalnih ulaganja u istok Srpske, koji je , ocijenili smo bio nepravedno zaposltavljen, pa smo za naredni period dogovorili velika ulaganja u putnu infrastrukturu kako bismo poboljšali putnu mrežu i u ovom dijelu Republike Srpske”, naglasio je Nešić.

agencije