DNS sa veličanstvenog mitinga poručuje: Odgovornom politikom do ekonomskog prosperiteta (foto)

10.09.2018.     Vijesti

U prepunoj sali uz veličanstvenu atmosferu večeras su u Trebinju  na Centralnoj tribini  predstavljeni  kandidati DNS – a  za poslanike za NSRS i Parlamentarnu  skupštinu  BiH  iz izbornih jedinica devet i tri.

Jedinstvena poruka sa ovog skupa bila je da prioritet  vlasti mora biti razvoj istoka Republike Srpske, te da će sinergija vlasti, ekonomije i privrednika omogućiti  bolje rezultate na svim poljima u narednom četvorogodišnjem periodu.

Potpredsjednik DNS – a  Milan Radović  koji je u Trebinje stigao umjseto predsjednika  Marka Pavića  istakao je da je Hercegovina bogata resursima, koje  treba kvalitetnije i efikasnije iskoristiti.

“Nisu samo ‘Hidroelektrane na Trebišnjici’ i Rudnik i termoelektrana ‘Gacko’ izvor prihoda za Hercegovinu. Imamo i Trebinjsko i Popovo polje, proizvodnju duvana i vina. Sve to treba da se iskoristi da bismo imali ekonomski jaču Republiku Srpsku“, poručio je Radović.

On je rekao i da ga raduje da DNS u Izbornoj jedinici devet za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Izbornoj jedinici tri za Parlamentarnu skupštinu BiH već sada može da govori o direktnim mandatima, što potvrđu i ankete i broj prisutnih na tribini u Trebinju.

Nosilac izborne liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Nenad Nešić istakao je  da, ukoliko mu građani ukažu povjerenje 7. oktobra, neće učestvovati u bilo kakvom pokušaju prenošenja nadležnosti na nivo BiH, već da će raditi na jačanju Republike Srpske.

 „Garantujem vam da ću biti nacionalno tvrd, ali, isto tako, zalagaću se za više radnih mjesta, bolju ekonomiju i više pravde u društvu“, poručio je Nešić.

On je rekao  da će nakon što osvoji mandat, otvoriti kancelariju poslanika Parlamenta BiH u Hercegovini, gdje će  biti na raspolaganju svim građanima i pokušati da im pomogne u rješavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću.

Aplauzom i ovacijama  ispraćen je  i Nešićev govor  o izgradnji dugo očekivanih puteva kroz Hercegovinu koji će biti prioritet u narednom periodu  jer, kako je rekao,  svaki grad u Republici Srpskoj smatra svojim i podjednako važnim.

Veliku podršku dobio je i predsjedndik trebinjskog DNS – a i kandidat za NSRS ove partije Petar Ivanković.

„Večerašnja tribina je dokaz naše snage i jedinstva, svake godine sve nas je više, a  posebno mladih koji prepoznaju dobru energiju, ideje i odgovornost ove partije . Da je ovo istina i da se još uvijek držimo starog slogana „Riječ je riječ“ svjedočite upravo vi, dragi moji Trebinjci, vi kojima nismo mnogo obećavali, ali smo sva obećanja ispunili i kojima ćemo data obećanja i ubuduće ispunjavati, rekao je Ivanković.

Ovacije i burne aplauze izmamio je i najmlađi kandidat za poslanika za  Parlametntarnu skupštinu BiH, Bojan Šapurić.  On je poručio da ne želi davati nikakva obećanja, ali je  pozvao građane Srpske da odgovorno  glasaju za prave ljude, jer će, kako je rekao  olovka u rukama glasača 7. oktobra postati oružje za borbu za njihovu budućnost u naredne četiri godine.

“ Oduševljen sam večeras kad vas vidim tako snažene, pune energije i pozitivnih emocija. Ovo je snaga DNS – a koja će naredne četiri  godine da vodi  Republiku Srpsku kao i godinma nakon toga. Hvala vam svima što ste došli  ovde da nas podržite, da glasate  za prave ljude”, rekao je Šapurić.

 

Trebinjci su  burno pozdravili  i noioca  Izborne liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Spomenka Stojanovića koji je  kazao je da je ova stranka u izbornu kampanju ušla sa ozbiljnim kandidatima i sa namjerom da osvoji što veći broj mandata.

Stojanović je napomenuo da je prioritet njihove politike ekonomija, jer će, samo ukoliko ona bude razvijenija, biti obezbijeđen i veći broj zaposlenih i puniji budžeti, zbog čega će dosta lakše moći da se zadovolje zahtijevi građana i osjetljivih socijalnih grupa.

Kandidat DNS-a za narodnog poslanika iz Trebinja Danijela Jelić poručila je da će se, ukoliko dobije povjerenje birača, prvenstveno boriti za Hercegovinu i ravnomjeran razvoj svih krajeva Republike Srpske.

 „Zalagaću se da se jednako razvijaju i zapad i istok Srpske, da se paralelno ulaže i u Banjaluku i u Ljubinje i Trebinje. Nerazvijeni krajevi moraju da dobiju više projekata i razvojih programa kako ne bi zaostajali za modernim svijetom“, navela je Jelićeva.

 

Ona je istakla da je svojim dosadašnjim radom na čelu regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pokazala da zna recept za stvaranje dobrog ambijenta i pravljenje dobrih rezultata.

„Svjesna sam da snaga Srpske zavisi od svake njene lokalne zajednice, zbog toga ću se truditi da što više utičem na jačanje lokalnih zajednica u Hercegovini, jer su one nerazvijenije, ali ne i manje važan dio naše republike“, rekla je Jelićeva.

 

Hercegovina press