Đokić: Mandat mi nije dao DNS, pa ga njima neću ni vraćati!

25.05.2017.     Vijesti

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da mandat u Vladi Republike Srpske nije dobio od DNS-a i da ga, prema tome, neće njima ni vraćati.

Đokić je ocijenio da je Vlada Srpske dio koalicionog dogovora i sporazuma, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

“Samo predsjednik Vlade /Željka Cvijanović/ može da upravlja mandatima svih ministara, a ta pitanja očekujem da riješimo na sastanku koji bi uskoro trebalo da zakaže neko od koalicionih partnera”, poručio je Đokić, koji je i lider Socijalističke partije.

On je naveo da je sve svoje aktivnosti obavljao kao član Vlade i da je odluka /o prodaji državnog paketa akcija u RŽR “LJubija”/, koja nije usvojena u Narodnoj skupštini Srpske, bila odluka Vlade, a ne njegova lična.

“Ne osjećam ni najmanju odgovornost za takvu odluku. Naprotiv, smatram da je to bila dobro pripremljena odluka, ali nije dobila podršku”, istakao je Đokić.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je ranije danas da očekuje da ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić podnese ostavku nakon što Narodna skupština nije usvojila Vladinu odluku o prodaji većinskog paketa akcija u RŽR “LJubija”.

Izvor: Srna