Dačić pjeva na turskom Erdoganu – prijateljski gest ili poslovni potez?

11.10.2017.     Vijesti

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pjevao je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast. Da li je ovo bio marketinški trik lidera socijalista, dobar  poslovni potez ministra inostranih poslova Srbije , prijateljski gest ili sve pomenuto prosudite sami.

Jedno je sigurno, uvijek dobri domaćini, sa bogatom trpezom, Srbi su i ovaj put položili ispit, bar kada je srdačan doček u pitanju.

Snimci Dačićevog pjevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama. Na jednom snimku se može vidjeti kako Dačić u blizni stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, kao i srpski predsjednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, pjeva pjesmu “Osman Aga” na turskom jeziku.

Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri pjeva “svoju” Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

Ovo nije prvi put da Dačić uzima mikrofon i pjeva, isto je učinio i krajem avgusta na skupu u “srpskom” ljetovalištu u Paraliji gdje je imao čitav program. Tada je otpjevao desetak pjesama, a među njima i jednu grčku i jednu rusku.

Osim toga, Dačić je tokom svečane večere priređene za goste na inauguraciji predsjednika Aleksandra Vučića u junu ove godine pevao “O sole mio“ pred bivšim ministrom spoljnih poslova Italije i savjetnikom predsjednika Srbije Frankom Fratinijem.

Na svečanoj večeri predsjednici Srbije i Turske razmijenili su poklone – Vučić je Erdoganu poklonio ćilim, a Erdogan Vučiću bicikl i šah.

Turska je odlučila da u Kraljevu otvori tekstilni pogon koji će zapošljavati 2.500 radnika. Investicija je vrijedna 35 miliona evra.

 

Hercegovina press, B92