Brže do mora – Na Ivanici do septembra novi prelaz sa 5 saobraćajnih traka

13.03.2017.     Video servis

Počela je gradnja novog, modernog graničnog prelaza Ivanica između BiH i Hrvatske. Izvođač radova je bilećka  Herc gradnja, a posao je vrijedan dva miliona maraka. Prelaz će imati pet saobraćajnih traka,  i biti u potpunosti prilagođen standardima Evropske unije.

Rok za završetak radova je 180 dana, tako da će putnici  još jednu sezonu čekati na uslovnu saobraćajnicu i moderan prelaz.

Početak radova ozvaničili su Miro Džakula, direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja je obezbijedila novac za izgradnju, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i načelnik Ravnog Andrija Šimunović.

Oni su istakli da će izgradnjom novog prelaza biti smanjene gužve na granici koje su u sezoni nepodnošljive, a biće lakši i promet roba. Bolje uslove za rad imaće i carinici koji su do sada radili u neuslovnim kontenjerima.

Ipak, do izgradnje Brgata, odnosno novog graničnog prelaza sa hrvatske strane ništa se drastično ne može promijeniti jer međugranični prelaz i dalje čini jedna slabo prohodna traka.  Postoje najave sa hrvatske strane, još uvijek nezvanične da će i oni ove godine početi na izgradnji novog prelaza na Brgatu.

Hercegovina press