Bojan Šapurić izabran za potpredsjednika mladih DNS-a

15.07.2018.     Vijesti

Bojan Šapurić izabran je danas za potpredsjednika  mladih Dns-a Republike Srpske odlučeno jedoglasno u Prijedoru.

Na  Skupštini   mladih DNS-a, koja je okupila preko tri stotine omladinaca iz cijele Srpske sumirani  su rezultati rada Organizacije mladih u proteklih godinu dana, izabran zamjenik predsjednika organizacije mladih, potpredsjednik, kao i generalni sekretar mladih Dns-a, te izneseni planovi za naredni period.

Šapurić je u poteklih šest  godina obavljao funkciju generalnog sekretara mladih Dns- RS, a od danas funkciju potpredsjednika republičke organizacije mladih Dns-a.

Maja Ivić izabrana je za generalnog sekretara dok je Duško Miletić izabran za zamjenika predsjednika mladih Dns-a.

Skupštini je prisustvovao zamjenik predsjednika Demokratskog narodnog saveza Nedeljko Čubrilović koji je rekao je da Organizacija mladih i Aktiv žena imaju nepodijeljenu podršku rukovodstva stranke, te da se od njih očekuje da urade veliki posao za predstojeće Opšte izbore.

„DNS sa ponosom može reći da ima Organizaciju mladih ljudi koja je sigurno jedna od najorganizovanijih u Republici Srpskoj“, rekao je novinarima Čubrilović.

On je izrazio nadu da će ove dvije organizacije unutar DNS-a biti nosioci aktivnosti koje treba da budu obavljene prije oktobarskih izbora, da će obaveze sigurno biti zahtjevne, ali da ne sumnja da će ih uspješno završiti.

„Ovaj put od mladih, kao i od Aktiva žena, očekujemo da urade veliki posao za predstojeće parlamentarne izbore. Oni su potpuno svjesni i svoje odgovornosti, ali i svjesni činjenice da imaju nepodijeljenu podršku rukovodstva stranke“, objasnio je Čubrilović.

Predsjednik Organiazcije mladih DNS-a Borivoje Obradović rekao je da je glavni zadatak mobilisati članstvo da izađe na izbore i glasa za DNS.

Hercegovina press