Bilećkim funkcionerima prepolovljene plate

27.09.2017.     Privreda

Odbornici bilećke skupštine  donijeli su danas odluku da se plate funkcionera smanje za  oko 40 – 50  odsto, odnosno da prepolove koeficijente koji su, kako kažu mnogo veći od onih koje imaju načelnici odjeljenja i zaposleni u ovoj instituciji.

 

Tačka je naknadno ubačena u dnevni red na prijedlog  odbornika Dražena Dunđera, a za prijedlog su glasali svi osim 4 odbornika SNSD – a koji su bili uzdržani. Zanimljivo, za smanjenje plata glasali su i predsjednik Skupštine SNSD – ov  Blažo Vujović i  potpredsjednik,  nezavisni odbornik Branko Aleksić čije će plate od narednog mjeseca biti upola manje.

Koliko će se tačno uštedjeti na ovoj stavci  Bilećani kažu još nisu izračunali jer je tačka ubačena ad hoc a rezultate će predstaviti na idućem skupštinskom zasjedanju. Jasno je da će smanjenje ići po principu smanjenja koeficienata, koji su po mišljenju opozicije, ali i pojedinih vladajućih odbornika enormno visoki.

Dosadašnja plata načelnika opštine Bileća bila je oko 3.000 KM.

Predsjednik SO zarađivao je mjesečno 2.500 maraka, a zamjenik načelnika i potpredsjednik Skupštine po 2.050 KM.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i tačka o novom kreditnom zaduženju opštine Bileća od dva miliona KM. Opozicija se oštro protivi ovom potezu i navodi da će Bileću dovesti do bankrota jer neće moći da servisiraju obaveze i vraćaju dugove. S druge strane vladajući ne smatraju da je situacija tako teška i kredit vide kao finansijsku injekciju koja će dovesti do izmirenja obaveza i koraka naprijed u privrednom životu Bileće.

Hercegovina press