Bileća – Uspješna investicija u kompaniju „Kovnica“

26.05.2017.     Privreda

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić uvjeren je da će investicija u kompaniju „Kovnica“ u Bileći biti uspješna, jer je riječ o ozbiljnom investitoru sa jakim referencama.

bileca

Tokom posjete kompaniji „Kovnica“, koja je u stečaju prodata Fabrici otkivaka i odbojno-vlačnih naprava „Unis tok“ iz Kalesije za 1.909.000 KM, Klokić je rekao da je cilj investitora da do kraja godine pokrene proizvodnju i da u prvoj fazi zaposli 40 do 50 radnika.

„Moguće je da im se u partnerskom odnosu pridruži još jedan privrednik iz Nikšića koji je pokazao interesovanje i spremnost da ulaže u `Kovnicu`“, istakao je Klokić.

On je naveo da u razgovoru sa privrednicima iz Bileće želi da uvidi koji su to problemi sa kojima se susreću i da pronađe model kako da institucije ulože napor da pomognu u prevazilaženju tih prepreka, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske od 2012. godine sprovodi program postinvesticione podrške investitorima, a Bileća je jedna od 25 jedinica lokalne samouprave koje učestvuju u tom programu.

Klokić je najavio posjetu opštini Bileća, kompaniji „Ljekobilje“ i vinariji „Parežanin“.

Izvor. Srna