Bileća: Kasa prazna, plata nema

01.06.2017.     Video servis

Opština Bileća i dalje muči muke sa praznom kasom. Zaposleni, drugu godinu za redom bitku za regres vode na sudu, a sad strahuju i za plate. Kasne već dva mjeseca.

“Primili smo platu za mart, a jedan dio budžetskih korisnika nije primio ni za mart. Finansijska situacija je teška, vidjećemo šta će biti”, rekao je Milorad Vojnović, predsjednik Sindikata opštine Bileća.

Tri plate kasne dobrom dijelu budžetskih korisnika. Među njima su i bilećke vaspitačice. Pred kamere neće, ali kažu – situacija nikada gora. Direktor vrtića pokušava da spusti loptu.

“Radnici imaju dosta strpljenja tako da kažem jer velika je finansijska kriza, inače svugdje pa i kod nas u Bileći”, rekao je Vaso Radovanović, direktor vrtića Bileća.

Da je situacija teška, priznaje i prvi čovjek opštine. Miljan Aleksić kaže da treba pregurati naredna dva mjeseca. Za krizu ima interesantno objašnjenje – da je bilo više kiše i više vode u jezeru, bilo bi i para.

“Kasa je mnogo loša, momentalno je loša. Ne ide nam ništa pa ni ova hidro-energetska situacija, ali izdržaćemo”, rekao je Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

Da li će bilećki brod izdržati više niko nije siguran, jer kriza nije od juče. U sindikatima tvrde da glavni krivac prekomjerno zapošljavanje.

Bilećka administrativna služba nalazi se na vrhu liste po broju viška radnika.