Besplatan kurs informatike u Narodnoj biblioteci Trebinje

05.09.2018.     Vijesti

Narodna biblioteka u Trebinju organizuje besplatan početni kurs informatike za učenike petog i šestog razreda iz ruralnih područja iz ovog grada, rekla je Srni direktor ove ustanove Milosava Supić Vuković.
Učenici se mogu prijaviti u svojoj područnoj školi ili u Narodnoj biblioteci do 12. septembra.

Vukovićeva je navela da je riječ o jednomjesečnom kursu koji će se održavati tokom četiri subote po dva školska časa.

„Imamo svoje računare i želimo da djeci iz osnovnih škola sa ruralnog područja pomognemo u savladavanju nastavnog gradiva. Oni će imati priliku da nauče osnove `vorda`, kako da otvore nalog za mejl i pošalju poruku, pravilno i sigurno korišćenje pretraživača na internetu, te brojne funkcije koje će im pomoći u svakodnevnom učenju“, navela je Vukovićeva.

Osim zaposlenih u Narodnoj biblioteci, pomoć pri organizovanju kursa, u zavisnosti od broja prijavljenih učenika, ponudili su direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Darko Jegdić i nastavnik informatike iz te škole Dejan Dragović.

„Sa Jegdićem smo postigli dogovor da ova škola, u skladu sa mogućnostima, organizuje besplatan prevoz subotom za učenike iz svojih područnih odjeljena, koji se budu prijavili na kurs“, pojasnila je Vukovićeva.

Ona je dodala da je Jegdić ponudio i kabinet informatike ove škole ako broj prijavljenih polaznika bude veći od 20, s obzirom na to da Narodna biblioteka ima uslove do tog broja prijavljenih.

Na području Trebinja djeluju četiri područne škole, i to u Petrovom Polju, Lastvi, Dražin Dolu i LJubomiru, koje pohađaju 142 učenika.

Narodna biblioteka organizuje i kurs engleskog jezika po komercijalnoj cijeni za sve zainteresovane građane, a prijave su u toku.

U ovoj ustanovi pružaju i usluge štampanja, digitalizacije pisanog materijala, prepisa teksta, redakture, izrade prezentacija, te uslyge interneta.

Srna