ALEKSIĆ: Bolje što sam zaposlio 50 ljudi, asfalt se ne jede

29.06.2017.     Vijesti

Galama, psovke i uvrede od početka zasjedanja.  A sve zbog budžeta i raspodjele novca. A onda, u momentu – tajac!

Odbornici su se ućutali i spustili glave jer su za govornicu izašli predstavnici boraca i djece sa posebnim potrebama kojima su tražili više para iz opštinske kase.  Zbog manjka novca, ali i političkog rasula, opstanak udruženja je doveden u pitanje.

“Jedino da nekoga uhvatiš za vrat, je li to rješenje? Pa normalno da nije rješenje. I kakvu mi poruku mlađim generacijama prenosimo sa ovim odnosom lokalnih vlasti prema kategoriji boraca”, rekao je Veselin Vujović, predsjednik Boračke organizacije Bileća.

Saradnjom sa funkcionerima nisu zadovoljni i drugi.

“Za pet godina načelnik opštine nije došao u Dnevni centar. Nije nas posjetio nijednom. Direktor Centra za socijalni rad – saradnja nikakva”, objašnjava Milenko Radmilović iz Udruženja ”Vedar osmijeh”.

A zašto nije? Pa, jednostavno nije. To je, otprilike, načelnikov odgovor.

“Pa nisam ni u Gimnaziju nikada otišao. Pa trebaju da dođu oni kod mene ili da me pozovu”, rekao je Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

Kad su se malo stišale strasti, bilećki odbornici su sabirali i oduzimali pa su grantovi borcima i Udruženju „Vedar osmijeh“ povećani. Borcima 65.000, a udruženju 18.500 što opet nije dovoljno. Ovo je još jedan dokaz kolapsa opštine, tvrdi opozicija. Sve je prouzrokovao višak radnika na opštinskoj grbači.

“Najgore u svemu tome je što se ne radi u tom smjeru nego se čak primaju i zapošljavaju novi radnici što je ponovo novi namet na opštinski budžet”, rekao je Dragan Babić, odbornik SRS RS.

Bileća će stati na zdravu granu a viškom radnika baviće se moj nasljednik, kaže načelnik. Optužbe opozicije ga ne dotiču.

“Najljepše je biti opozicija. Ej kako bi ja znao da sam u opoziciji.  Ovo su sve male mace za mene. Ja i sada tvrdim da je bolje što sam zaposlio četrdeset – pedeset ljudi nego da sam pedeset kilometara asfalta napravio. Asfalt se ne može jesti a ovamo oni svi fino žive”, rekao je Aleksić.

Fino žive i bilećki odbornici pa su na budžet, valjda zbog fotelja, i zaboravili. Srećom, danas su ga, konačno, usvojili  – 7,5 milona maraka. Ovo je bio posljednji dan po zakonu kada je budžet morao da bude usvojen.

Izvor: atvbl