Trebinje ruši rekorde- nikada više turista na jugu Srpske

09.09.2017.     Vijesti

Od kada se povezuju Trebinje i turizam, nikada više gostiju nije bilo na jugu Srpske. Turisti naviru sa svih strana. Ovoga ljeta prednjačili su Turci i Rusi. Ni ostalih nije manjkalo. Svi se dive ljepotama grada na Trebišnjici.

“Ja sam profesor istorije čuo sam za vašu istoriju i zato sam došao da vidim sve to. Vrlo sam oduševljen sa vašom kulturom”, kaže Nit Kinsi, Amerika.

“Dolazila sam i prije, veoma sam zadovoljna zato što ovo mjesto izgleda kao da je sa druge planete. Volim da sjedim pod platanima. Bila sam i u Tvrdošu, probali smo vino, odlično je. Crkva je prelijepa”, kaže Olsi Kristijans, Norveška.

trebinje turisti (5)

Rakord je oboren, kažu u trebinjskoj turističkoj organizaciji. Zadovoljno trljaju dlanove i kažu još nije vrijeme za odmor, jer ova sezona nije završena, a već se počelo sa pripremama za narednu.

“Do kraja sedmog mjeseca smo imali preko 36.000 ostvarenih registrovanih noćenja što je za 6.000 više nego za isti period predhodne godine”, pojašnjava Marko Radić,direktor Turisičke organizacije Trebinje.

trebinje turisti (3)

U jeku sezone znalo se deseti da u Trebinju nema slobonog kreveta. Najsrećniji ugostitelji i hotelijeri. Dobro se zaradilo, a nadaju se da će turista biti još.

“Turistička sezona u Trebinju nije samo u julu i avgustu, ima realne šanse da proširi par mjeseci prije špica sezone i par mjeseci poslije. Ne može preko noći, polako ali se radi sve u tom pravcu”, naveo je Jugoslav Deretić, ugostitelj.

trebinje turisti (1)

Da će sezona potrajati nadaju se i tursitički vodiči. I njima su novčanici puniji nego inače, pa se ne žale na svakodnevne šetnje i svakojaka pitanja.

“Posebno ih interesuje kako mi živimo ovdje. Naša istorija takođe i naša ekonomija u smislu vino, voće, povrće i tako dalje”, rekao je Vladimir Črečina, turistički vodič.

Samo ove godine svoja vrata otvorila su tri nova hotela, sljedeće se otvara još jedan. Turističku ponudu obogatio je i novootvoreni akva park.

Izvor:Atv

error: Zabranjeno je kopiranje!