120 Trebinjaca pokreće sopstveni biznis – Petrović najavio pomoć Gradske uprave

01.06.2017.     Vijesti

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da će Gradska uprava nastojati da obezbijedi materijalnu podršku svim licima koja se nalaze na Birou za zapošljavanje, a koja podnesu održive biznis programe.

luka-petrovic

Na sastanku, kome se odazvalo 120 lica koja su izrazila spremnost za pokretanje sopstvenog biznisa, Petrović je rekao da Gradska uprava želi promovisati sve kvalitetne poslovne ideje i pomoći njihovu realizaciju da bi se podstakao razvoj trebinjske privrede i doprinijelo smanjenju broja nezaposlenih.

Svi zainteresovani do ponedjeljka, 5. juna, mogu podnijeti kratki plan i program za svoje poslovne ideje sa detaljima o tome koji su im materijalni resursi neophodni i informacijom o ljudskim resursima koji će, posredstvom Zavoda za zapošljavanje Trebinje, biti angažovani u okviru budućeg poslovanja.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja Dražen Bošković istakao je da će Agencija biti na usluzi svim licima koja imaju konkretnu poslovnu ideju, te da će pružati pomoć pri izradi biznis plana i vođenju poslovnih knjiga.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Nenad Milićević i direktor trebinjske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Dragan Popović.

Izvor: Srna